Oplevering Dongen

Posted on 12-08-2024 by F. Geurtsen

Begin deze maand zijn alle 71 appartementen in het transformatieproject in Dongen succesvol opgeleverd en zijn de nieuwe huurders ingetrokken. Deze oplevering markeert een belangrijke mijlpaal voor zowel de ontwikkelaar als de investeerders die hebben bijgedragen aan de realisatie van dit project. Het project is volledig gefinancierd via Crowdrealestate, waarbij een totaalbedrag van 13,5 miljoen euro is geplaatst. Dit maakt het project uniek binnen de Nederlandse vastgoedmarkt.


Van kantoorgebouw tot levendige woonomgeving

Het transformatieproject in Dongen startte met de herbestemming van een voormalig kantoorgebouw. Dankzij de strategische ligging en de efficiënte indeling, bleek het gebouw uitstekend geschikt om te worden omgevormd tot woonruimte. De gerealiseerde appartementen variëren van compacte loften tot ruimere woningen, waardoor een breed scala aan woonbehoeften wordt bediend. Bij de ontwikkeling is nadrukkelijk rekening gehouden met duurzaamheid, wat zich vertaalt in de toepassing van energiezuinige installaties zoals zonnepanelen en warmtepompen.

Unieke financieringsstructuur

Dit project kenmerkt zich door een bijzondere financieringsstructuur. Via Crowdrealestate is een totaalbedrag van 13,5 miljoen euro verkregen, waarmee de volledige transformatie is gefinancierd. In 2021 is de aankoop van het kantoorgebouw via twee proposities via Crowdrealestate gefinancierd en in 2023 zijn deze proposities geherfinancierd en aanvullend de bouwwerkzaamheden gefinancierd. Dit via vier crowdfundingprojecten en vier private placements. De huurinkomsten zijn voldoende om de exploitatiekosten te dekken, wat investeerders voorziet van een stabiel rendement en een solide exploitatie voor de komende jaren.

Sterke vraag naar de woningen

De verhuur van de appartementen startte eerder dit jaar en trok veel belangstelling. Meer dan 2.300 kandidaten meldden zich aan voor de 71 beschikbare appartementen, en beide bezichtigingsdagen waren volledig volgeboekt. Alle appartementen zijn inmiddels verhuurd en bewoond. Gezien de aanhoudende vraag naar woningen in dit segment en de gunstige locatie, wordt verwacht dat de bezettingsgraad ook in de toekomst hoog zal blijven.

Succesvolle en duurzame vastgoedontwikkelingen

De succesvolle oplevering van de 71 appartementen in Dongen bevestigt de effectiviteit van crowdfunding als financieringsinstrument binnen de Nederlandse vastgoedmarkt. Dit project illustreert hoe samenwerking tussen ontwikkelaars, investeerders en huurders kan leiden tot succesvolle en duurzame vastgoedontwikkelingen, die tevens inspelen op de grote vraag naar huurwoningen in het middensegment. Het resultaat is een solide investering die niet alleen voldoet aan moderne eisen op het gebied van duurzaamheid en wooncomfort, maar ook een gezonde en rendabele financieringsstructuur biedt.